Het is onveranderd lastig om een betaalbaar appartement te vinden. De vraag naar woningen is nog steeds een stuk hoger dan het aantal woningen dat nieuw aangeboden wordt. Dit is vervelend, want kopen wordt tegenwoordig dus steeds minder bereikbaar. In onze zoektocht naar oplossingen, hebben wij een idee datwe graag met jullie willen delen.

Ons idee is om op het Kooiplein, in dit geval op de locatie waar nu de leegstaande voormalige garage staat, appartementen te realiseren. Zo wordt er meer woonruimte gecreëerd en brengt dit levendigheid naar, en rondom, het plein. Wat is dan de oplossing om het kopen haalbaar te maken? Dat zijn hybride koopcontracten.

appartementen kooipleinHybride koopcontracten
Met hybride koopcontracten bedoelen we dat deze appartementen, welke vallen in het middensegment, te koop of te huur zijn. Je kunt een appartement kopen, als je daartoe de middelen hebt, maar dat hoeft niet. Je kunt het namelijk ook eerst huren en in de loop van de afgesproken periode kopen, als je daar dan tegen die tijd de middelen wel voor hebt.

Door middel van hybride koopcontracten kunnen wij het toegankelijker maken voor mensen om hier te wonen.

Niks meer, niks minder. Met hybride koopcontracten is natuurlijk niet gelijk alles opgelost, maar met dit plan krijgen meer mensen de kans om toch een woning te vinden.

Wij zijn benieuwd wat jullie van dit idee vinden?

 

Categorieën: appartementen

1 reactie

Hans van der Himst · 21 oktober 2018 op 06:16

Dít idee is niet bepaald nieuw en verder staat er in het artikel niets. Hier kan je geen mening over hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *